Gazononderhoud

Is uw gras wel echt zo groen als gras van de buren? Allemaal geen probleem, Beroepsgroen is de expert in gras en gazon.

Het komt veel voor dat een gazon rondom oudere huizen er wat armetierig uitziet. Vooral op zandgronden, maar ook op kleigronden. De grond kan er te hard zijn waardoor er veel onkruid groeit. Water stroomt er overheen, zodat gras niet diep kan wortelen. Of uw gazon zit vol met most of paardenbloemen. De oude, verzwakte grasmat is toe aan revalidatie. Bij vermosting geeft bijvoorbeeld het gazon verticuteren al veel verbetering. Maar om een gezonde, donkergroene, voluptueuze grasmat te verkrijgen, moet er eerst aandacht geschonken worden aan de bodem. Ons geheim zit hem in deze voorbereidende werkzaamheden.

Graszoden leggen of gras zaaien

Na de voorbehandeling van de ondergrond waar uw gazon moet komen, kan er gekozen worden voor het leggen van graszoden of voor het zaaien van gras. Zaaien duurt een stuk langer, waardoor u er een tijd niet op mag lopen en het zaad trekt vogels waardoor het nog langer kan duren. Graszoden leggen levert u per direct een mooi gazon op. Beroepsgroen heeft ervaring in het leggen van graszoden en helpt u in de keuze maken welke grassoort geschikt is voor uw tuin, het gebruik en uw wensen voor onderhoud.

Urineplekken in uw gazon

Wij behandelen uw gazon tegen urineplekken van uw hond. Dat gele plasplekken van uw geliefde viervoeter er niet uit zien weten we allemaal. Het kan leiden tot volledige verwoesting van uw gazon. Wij kunnen helpen, zonder rigoreuze ingrepen, uw gazon weer tot leven te brengen en gele plekken dicht te laten groeien.Op deze foto’s ziet u hoe grondig onze voorbereidingen zijn alvorens we graszaad zaaien of graszoden leggen.

voorbehandeling ondergrond gazon

gazon onderhoud

 

Wilt u ook een mooi gazon, neem contact met ons op.